“Knjaz Miloš” u kripti Hrama Sv. Save

Featured Video Play Icon

Koncertom u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, u četvrtak, 7. septembra 2017. godine, sa početkom u 19,30 časova, hor i orkestar „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ izvešće koncert sa odabranim umetničkim >>programom<<, pod nazivom „Veče srpske i svetske muzike – Srbija u Evropi“, a povodom predstojeće turneje u središtima evropske kulture i naše dijaspore.

Koncert se održava sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Irineja, uz podršku Vlade Republike Srbije i pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Na koncert u Beogradu su pozvani predstavnici državnog, privrednog, diplomatskog i kulturnog života Srbije i jednog broja zapadnoevropskih zemalja (Austrija, Francuska, Češka, Velika Britanija…), sa ciljem da se i kulturnom delatnošću da doprinos daljem unapređivanju poslovnih i ukupnih veza Srbije sa svetom.

Udruženje „U ime živih“ će, zatim, sredinom septembra sa navedenim umetničkim programom dve nedelje gostovati u jednom broju centara evropske kulture i dijaspore. Izvođenje ovakvog duhovnog i umetničkog programa će biti doprinos jačanju nacionalnog identiteta pripadnika naše dijaspore sa kulturnom tradicijom Srbije, ali i predstavljanju kulturne baštine Srbije javnosti u navedenim zemljama, a u cilju daljeg unapređivanja kulturnih, poslovnih i drugih veza. Organizovanje koncerta i gostovanja podržavaju: Federacija KUD-ova Srba u Francuskoj, Udruženje građana „Lastavica“ iz Praga, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ iz Beograda, kao i druge organizacije i institucije.

Pozdravnu reč će uputiti Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije, koji je tim povodom izjavio:

“Srbija je u istorijskom sledu jedna od najstarijih evropskih državnih tvorevina, sa odgovarajućim kulturnim i uopšte, umetničkim nasleđem. Drugim rečima, ona ima šta da pokaže EU i svetu – da su njene kulturne vrednosti istorijski ukorenjene i da su nacionalne i ujedno univerzalne i samim tim i evropske.

Drago mi je što mladi i stručni ljudi iz Udruženja „U ime živih“ svojom delatnošću doprinose i naporima Republike Srbije u tom pogledu“.

U sastavu delegacije tokom evropskog gostovanja će, pored vrhunskih mladih umetnika – članova hora i orkestra, uzeti učešće i: predstavnici medija i privrede iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne kontakte.

Video klipovi i foto na adresi: www.uimezivih.rs

Udruženje predstavilo planove na RTS Satelit
U cilju uspešne pripreme za realizaciju planova u 2017. godini, Udruženje “U ime živih” predstavilo je planove na RTS Satelit. To je bila izuzetna prilika da predstavnici dijaspore saznaju više o radu Hora i orkestra “Knjaz Miloš”, kao i o delovanju Poslovnog saveta Udruženja.