“Kњаз Милош” у крипти Храма Св. Саве

Featured Video Play Icon

Концертом у крипти Храма Светог Саве у Београду, у четвртак, 7. септембра 2017. године, са почетком у 19,30 часова, хор и оркестар „Књаз Милош“ Удружења „У име живих“ извешће концерт са одабраним уметничким >>програмом<<, под називом „Вече српске и светске музике – Србија у Европи“, а поводом предстојеће турнеје у средиштима европске културе и наше дијаспоре.

Концерт се одржава са благословом Његове Светости Патријарха Српског Иринеја, уз подршку Владе Републике Србије и под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

На концерт у Београду су позвани представници државног, привредног, дипломатског и културног живота Србије и једног броја западноевропских земаља (Аустрија, Француска, Чешка, Велика Британија…), са циљем да се и културном делатношћу да допринос даљем унапређивању пословних и укупних веза Србије са светом.

Удружење „У име живих“ ће, затим, средином септембра са наведеним уметничким програмом две недеље гостовати у једном броју центара европске културе и дијаспоре. Извођење оваквог духовног и уметничког програма ће бити допринос јачању националног идентитета припадника наше дијаспоре са културном традицијом Србије, али и представљању културне баштине Србије јавности у наведеним земљама, а у циљу даљег унапређивања културних, пословних и других веза. Организовање концерта и гостовања подржавају: Федерација КУД-ова Срба у Француској, Удружење грађана „Ластавица“ из Прага, Центар за културу „Влада Дивљан“ из Београда, као и друге организације и институције.

Поздравну реч ће упутити Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије, који је тим поводом изјавио:

“Србија је у историјском следу једна од најстаријих европских државних творевина, са одговарајућим културним и уопште, уметничким наслеђем. Другим речима, она има шта да покаже ЕУ и свету – да су њене културне вредности историјски укорењене и да су националне и уједно универзалне и самим тим и европске.

Драго ми је што млади и стручни људи из Удружења „У име живих“ својом делатношћу доприносе и напорима Републике Србије у том погледу“.

У саставу делегације током европског гостовања ће, поред врхунских младих уметника – чланова хора и оркестра, узети учешће и: представници медија и привреде из Србије који су заинтересовани за пословне контакте.

Видео клипови и фото на адреси: www.uimezivih.rs

Удружење представило планове на РТС Сателит
У циљу успешне припреме за реализацију планова у 2017. години, Удружење “У име живих” представило је планове на РТС Сателит. То је била изузетна прилика да представници дијаспоре сазнају више о раду Хора и оркестра “Књаз Милош”, као и о деловању Пословног савета Удружења.