Мисија

„У име живих“ даје допринос унапређивању културних и пословних веза Србије са светом, света са Србијом и свих оних који воле Србију.

Посебан аспект деловања Удружења је у области подизања квалитета живота и очувања здравља давањем предлога за осавремењивање система здравствене заштите и јавног сектора у целини.

O nama

„У име живих“ је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области унапређивања културних и пословних веза Србије са светом.

Удружење својим радом, између осталог, жели да дијаспори представи рад једног броја људи из матице који чувају културну и пословну баштину, али и обрнуто – матици из дијаспоре. Ти људи су изузетно активни, вредни и ангажовани, живе и постоје, па отуда и сам назив „У име живих“.

Посебне области деловања Удружења су:
– очување и развој духовне, националне и културне самобитности српског народа изван Републике Србије,
– побољшање веза исељеника, држављана Републике Србије који живе у иностранству и њихова организација с Републиком Србијом,
– информисање исељеника држављана Републике Србије у иностранству о актуелним друштвеним питањима, укључујући и политички, економски и културни живот и њихов повратак у Републику Србију.