VestiKoncertom u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, u četvrtak, 7. septembra 2017. godine, sa početkom u 19,30 časova, hor i orkestar „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ izvešće koncert sa odabranim umetničkim programom, pod nazivom „Veče srpske i svetske muzike – Srbija u Evropi“, a povodom predstojeće turneje u središtima evropske kulture i naše dijaspore.

Otvoren poziv organizacijama i pojedincima za saradnju

U cilju daljeg razvoja programskih aktivnosti, Udruženje “U ime živih” upućuje poziv zainteresovanim organizacijama iz zemlje, regiona i inostranstva (uključujući i dijasporu) da se jave sa predlozima za ostvarivanje saradnje.
 

Udruženje je raspisalo i konkurs za prijem novih članova u hor i orkestre (narodni, tamburaški i gudački), imajući u vidu predstojeće koncerte u zemlji i inostranstvu. Prednost imaju kandidati sa muzičkim obrazovanjem (niža, srednja škola ili akademija), radi lakšeg i bržeg savladavanja umetničkog programa. Biografiju uputiti na mejl Udruženja sekretarijat@uimezivih.rs 

0 comments

“Knjaz Miloš” nastupio u Klubu narodnih poslanika

Hor “Knjaz Miloš” je u pratnji grupe gudača imao zapažen nastup na otvaranju Pete konferencije o britansko-srpskim odnosima, koja je održana u Klubu narodnih poslanika u Beogradu, 3. marta 2017. godine, povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Publika koju su činili ugledni poslovni ljudi iz Srbije i Velike Britanije je veoma lepo prihvatila njihovo izvođenje numera kao što su: “Bože pravde” i “Bože čuvaj Kraljicu”.

Navedenim nastupom Hor “Knjaz “Miloš”, čiji su članovi po pravilu solidno muzički obrazovani i sa značajnim brojem nastupa u zemlji i inostranstvu, je još jednom pokazao visok kvalitet umetničkog izvođenja. Horom je dirigovala prof. Milica Radojević.

Na otvaranju konferencije uvodne reči su uputili: Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i ser Pol Džadž, predsednik Britansko-srpske privredne komore.

0 comments