ВестиКонцертом у крипти Храма Светог Саве у Београду, у четвртак, 7. септембра 2017. године, са почетком у 19,30 часова, хор и оркестар „Књаз Милош“ Удружења „У име живих“ извешће концерт са одабраним уметничким програмом, под називом „Вече српске и светске музике – Србија у Европи“, а поводом предстојеће турнеје у средиштима европске културе и наше дијаспоре.

Отворен позив организацијама и појединцима за сарадњу

У циљу даљег развоја програмских активности, Удружење “У име живих” упућује позив заинтересованим организацијама из земље, региона и иностранства (укључујући и дијаспору) да се јаве са предлозима за остваривање сарадње.
 

Удружење је расписало и конкурс за пријем нових чланова у хор и оркестре (народни, тамбурашки и гудачки), имајући у виду предстојеће концерте у земљи и иностранству. Предност имају кандидати са музичким образовањем (нижа, средња школа или академија), ради лакшег и бржег савладавања уметничког програма. Биографију упутити на мејл Удружења sekretarijat@uimezivih.rs 

0 comments

“Књаз Милош” наступио у Клубу народних посланика

Хор “Књаз Милош” је у пратњи групе гудача имао запажен наступ на отварању Пете конференције о британско-српским односима, која је одржана у Клубу народних посланика у Београду, 3. марта 2017. године, поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између две земље.

Публика коју су чинили угледни пословни људи из Србије и Велике Британије је веома лепо прихватила њихово извођење нумера као што су: “Боже правде” и “Боже чувај Краљицу”.

Наведеним наступом Хор “Књаз “Милош”, чији су чланови по правилу солидно музички образовани и са значајним бројем наступа у земљи и иностранству, је још једном показао висок квалитет уметничког извођења. Хором је дириговала проф. Милица Радојевић.

На отварању конференције уводне речи су упутили: Немања Стевановић, државни секретар у Министарству спољних послова Републике Србије и сер Пол Џаџ, председник Британско-српске привредне коморе.

0 comments